Friday, November 17, 2017

Köpa ramar – i inredningsbutik eller i rambutik specialiserade på inramning?

Att införskaffa ramar till sina foton, tavlor och posters kan innebära lika mycket funderingar och eftertankar som det innebär att faktiskt välja motiven till väggarna. För den som vill att det ska finnas ett enhetligt tema, eller i alla fall en röd tråd mellan ramarna kan det vara klokt att ta kontakt med en expert på ämnet, som kan hjälpa en att se helheten med nya fräscha ögon.
Sickla köpkvarter finns just en rambutik som specialiserar sig på att hitta eller skapa rätt ram till rätt motiv. Ninris Ramverk är en av galleributikerna som ligger i konst- och hantverksdelen i Sickla. I denna klassiska rambutik kan man rama in allt från ett älskat fotografi till ett konstverk, och man sätter stort värde på att skapa vackra arrangemang och ramformationer som passar både hemmet och motivet. Ninris ramaffär Sickla kan även skapa ramar för speciella mått, som man kanske inte hittar ramar till annars i vanliga inredningsaffärer. Detta kan vara ett fint alternativ för konstverk som man kanske köpt på en resa, eller ropat in på en auktion. Gårdagens konstverk målades ju ofta inte efter standardiserade mått, och kräver därför lite mer pyssel från den som köper dem. Hos Ninris kan man dock hitta eller skapa en passande ram, även för mycket udda mått, och i samma veva även anpassa ramen efter motivet, så att det stämmer in stilmässigt med epoken och färgerna.
Detta sätt att rama in sina motiv är såklart ett hyfsat avancerat alternativ, och kanske inte passar alla, speciellt om man kanske köpt några billiga posters på någon rea någonstans, och nu behöver ramar att sätta in dem i för att på så sätt skapa en snygg tavelvägg. Vill man då istället leta upp sina ramar i en vanlig inredningsaffär kan Sickla också vara ett bra alternativ. Där finns nämligen en mängd olika inredningsbutiker som säkerligen har ramar av olika slag, för olika inredningsstilar. Förutom Åhléns och Habitat, finns där även Jysk, Selected by Room, Granit, och DesignTorget, för att bara nämna några.
Det är såklart en avvägning hur man väljer att gå tillväga när man köpa ramar till sina tavlor och bilder, och här kan det även vara klokt att fundera på hur det övriga hemmet ser ut, och vad man prioriterar i inredningen. Prioriterar man hantverk och konst, då är ett besök hos Ninris nog att föredra, men vill man mest ha moderna ramar till sina poster, då kanske man istället ska satsa på en inredningsbutik.

No comments:

Post a Comment