Monday, October 30, 2017

Få hjälp med din stress och håglöshet, besök Stressrehab Stockholm redan idag

Stress är ett otroligt vanligt hälsoproblem som drabbar alla åldrar. Det problematiska med stress är att symptomen ofta är smygande och det kan ta lång tid att upptäcka att du verkligen är stressad. När du väl upptäckt det kan stressen fått ett rejält fäste och det kan då ta tid att vila upp dig. Men det finns bra hjälp, särskilt om du vänder dig till Stressrehab Stockholm, här finns många skickliga kliniker.
Varför man drabbas av stress kan bero av flera saker, bland annat för mycket jobb, för dålig sömn eller en konflikt med någon. För länge sedan var stress väldigt viktigt för oss människor eftersom den fick oss att snabbt reagera vid farliga situationer, till exempel om vi blev jagade av ett djur. Idag är såklart livet helt annorlunda med våra primitiva egenskaper finns kvar. Ett tydligt tecken av detta är den så kallade ”spela-död-reaktionen” som många stressade människor upplever. Den innebär att man blir trött, upplever yrsel, svimmar eller känner för att avskärma sig. Från början kunde den här reaktionen rädda en människa ur en farlig situation.
Vanliga symptom

Stress kan yttra sig i väldigt diffusa symptom men har du flera stycken är det ofta en indikator på att du lider av stress. Några av de vanligaste symptomen är:
   Du känner dig trött även när du sovit under natten
   Du har svårt att komma till ro
   Du har känslor av håglöshet eller depression
   Du har huvudvärk eller ont i magen
   Du får svårare att andas eller att gäspa
   Du blir mer lättirriterad
   Du börjar avskärma dig allt mer och umgås mer sällan med vänner och familj
Det finns många bra saker du kan göra själv för att få bukt med problemen. Ett tips är att uppsöka ryggkliniken där du bor. Här finns ofta skickliga sjukgymnaster som kan hjälpa dig med en mångsidig träning. Just träning och hälsa hänger ofta ihop med stress och kan kännas lindrande. Försök även att prioritera sömn, dra ner på alkohol, våga säga nej och våga be om hjälp, särskilt på din arbetsplats om du känner dig överöst med för mycket jobb.

Om du känner dig väldigt stressad och har gjort det en längre period är det viktigt att söka hjälp, det finns behandling att få. Risken, om du inte skaffar hjälp eller försöker att göra något åt problemet, är att du till slut går in i väggen. När du gör det kommer det bli svårt att återhämta dig och du blir förmodligen sjukskriven. En stress behandling kan se ut på många sätt. Bland annat kan du få mycket bra hjälp från en fysiologterapeut eller en psykolog. Träning och motion har ofta god effekt på stress.

No comments:

Post a Comment