Monday, October 30, 2017

Bättre ljudmiljö och snyggare rum – ljudabsorbenter för vägg kan förändra allt

Det här med ljud och oväsen är intressant. När akustiken är bra så funderar vi inte så mycket på det, men när det bullrar vill många av oss springa iväg och gömma oss. Positivt är i alla fall att du nu för tiden kan kombinera en läcker inredning med ljuddämpning och förbättrad akustik.

Låt oss börja med några gratistips. Om du har möjlighet, hemma eller på jobbet, sätt tassar under stols- och bordsben. De kan göra underverk. Duk på bordet, mattor och gardiner gör också skillnad givetvis. Köksluckor och lådor stör mindre om du klistrar in små dämpare där de träffar stommarna. Välj mjuka slangar och fästningar vid disk- och tvättmaskin. De låter mindre än styva kopplingar. Lägg en bit av ett sittunderlag i botten på förvaringsboxar eller i lådor där leksaker förvaras. Det blir i alla fall tystare under själva städningen.

I nybyggda kontor eller bostäder är det ganska vanligt med hårda och blanka ytor, som kan behöva dämpas. Med ljudabsorbenter vägg kan du kombinera funktion och design. En skärm kan fungera som anslagstavla eller bli en fondvägg. Eller välj en skärm som kan flyttas runt. Då kan du dela av större rum och variera efter behovet. Det behövs olika dämpning vid barnkalas och parmiddag till exempel! Eller bygg in funktionen i en fondvägg. Det finns ett otal sätt att utforma och designa den här typen av möbler. Du kan välja mellan metall och filt, bygga in belysning eller kanske hittar du ett utrymme för en grön vägg med växter?

På en arbetsplats är det kollegorna och andra människor som är den stora ljudkällan. Vi är ganska olika när det gäller vilken typ av ljud och buller som stör. Somliga har en förmåga att stänga av hörseln och fokusera på sitt, även om det pågår ett möte eller mobilsamtal strax intill. Andra lyssnar mera aktivt och kan inte bortse från prat och aktiviteter. Därför är det viktigt att diskutera möblering och rutiner. En rimlig målsättning är i alla fall att det ska gå att samtala i normal nivå, utan att höja rösten. Att kombinera praktiska och sociala åtgärder är väl de mest effektiva akustiklösningar?

Som du förstår så råder ingen brist på alternativ. Du kan påverka utformningen av yta, storlek och utformning. Du kan trycka foton, mönster och bilder på skärmarna. Ta en kontakt och diskutera dina behov och önskningar. Möjligheten finns att du hittar bra och billiga ljudabsorbenter. Eller också landar ni i en specialdesignad lösning? Det är oftast en god affär att sänka ljudnivån och höja trivselnivån. 

No comments:

Post a Comment