Tuesday, January 23, 2018

Ett enkelt och snabbt mikrolån kan hjälpa dig i vardagen

Ibland händer det saker i livet som kostar pengar. Det kan handla om plötslig sjukdom, en olycka, något som händer under en utlandsvistelse eller något helt annat. Det finns oändligt med situationer där du behöver lite mer pengar än vad du hade tänkt dig från början. Många personer lägger undan sparpengar för att kunna hantera dessa situationer, en bra vana att ha. Det är dock långt ifrån alla som har en akutbudget redo. Skulle det vara så att du inte har ett sparkonto med nödpengar att tillgå så finns det dock fortfarande olika sätt att lösa detta på.

Mikrolån – ett mindre lån

Precis som namnet antyder så är ett mikrolånen mindre än de vanliga lånen. Dessa lån överstiger sällan 5 000 kronor, även om det naturligtvis går att låna betydligt högre belopp än så. Det är inte ovanligt att den övre gränsen för mikrolånen ligger på 20 till 25 000 kronor. Det betyder inte att du måste låna så höga belopp men möjligheten finns där om det skulle behövas.

Varför ska jag ta ett lån?

Det enkla svaret på frågan är: för att du behöver pengar snabbt. Ett mikrolån har så gott som alltid statiska lånekrav. Det innebär att så länge du uppfyller kraven så kommer du att få lånet beviljat. Eftersom dessa krav är enkla att kolla upp med hjälp av en kreditkontroll, vilket i sin tur innebär att hanteringen av din låneansökan går snabbare jämfört med ett traditionellt lån.

Flexibelt lånebelopp och delbar återbetalning

Dagens mikro-, snabb- och mobillån har utvecklats och blivit enklare att hantera. Det finns bland annat aktörer som erbjuder en flexibel kredit, vilket innebär att du har möjlighet att ta ut eller använda upp till ett visst belopp men du måste inte använda hela beloppet. Du betalar endast ränta på det belopp du i slutändan använder, vilket kan vara allt mellan 0 upp till den övre kreditgränsen. Du kan därefter själv bestämma hur du vill lägga upp din återbetalning. Antingen betalar du tillbaka allt direkt vid nästa återbetalningsmöjlighet eller så delar du upp återbetalningen på flera månader. Genom att dela upp amorteringen kan du låna högre belopp utan att det påverkar din vardagsekonomi alltför mycket.

Ränta och avgifter

Det är viktigt att komma ihåg att det kan finnas både ränta och avgifter att betala. När du ska ta ett mikrolån snabbt är räntan oftast redan bestämd, antingen i form av en viss procent eller i form av en fast avgift. På så sätt kan de hantera din låneansökan på ett snabbare sätt. Se alltid till att du har räntan i åtanke när du planerar din återbetalning. Det är så gott som alltid smartare att betala tillbaka ditt lån så fort det bara är möjligt.

No comments:

Post a Comment