Monday, February 27, 2017

Fördelar med att investera i undertak i Stockholm och andra svenska städer

Det finns flera aktiviteter som äger rum på ett kontor under en dag. Vissa aktiviteter kan producera en betydande mängd buller, som kan vara irriterande för det mänskliga örat när det ständigt upprepas. Exempelvis konstant pågående telefonsamtal, inte sällan högljudda sådana, och sorl från köksutrymmen är källor till störande buller. Sådant buller kan vara störande för människor på kontoret, och kan påverka arbetskvaliteten. Genom oönskat buller kan den totala produktiviteten på kontoret reduceras (smallbusiness.chron.com, THE EFFECTS OF NOISE IN THE WORKPLACE, 2016). För att undvika dessa situationer, bör företag upprätthålla en miljö med generellt låg ljudnivå samt hålla det oönskade bullret på kontoret så lågt som möjligt. Ett populärt sätt att hålla ljudnivån nere är att använda akustiska lösningar, som ett undertak. Dessa tak är tillverkade av material som glasfiber, ull, PVC m.m. som absorberar ljud och minskar eventuella omgivande ljudförstärkningar.

I storstadsregionerna, Stockholm och Göteborg, finns det en mängd olika varumärken som tillverkar akustiska tak, tillgängliga för företag. Eftersom dessa stadsregioner rymmer många företagscentrum, bör näringslivsföretag överväga att använda akustiska lösningar som undertak i Stockholm och andra svenska städer. Detta kan säkert gynna både arbetsgivare och anställda med en positiv effekt på arbetskvaliteten. Ecophon undertak och Rockfon undertak är populära märken, som använder ljudabsorberande material för att minska omgivningsbullret. Följande punkter förklarar fler fördelar med att investera i akustiska undertak.

Minskning av bullret

De material som används för att tillverka akustiska undertak har egenskapen att i hög utsträckning absorbera ljudvågor. Vid sidan av ljudvågorna som absorberas, reflekteras en liten andel av dem. Rörande dessa reflekterande vågor, så lyckas takmaterialet minska vågvibration. Detta gör att vågorna undergår en minskning i förstärkning, vilket kallas för ”ljuddämpning”. Denna egenskap hos akustiktak kan slutligen användas för att skapa en tyst arbetsmiljö.

Effektiv belysning

Företag investerar mycket pengar i kontorsbelysning. En riklig mängd ljus är nödvändig för att de anställda ska kunna arbeta effektivt genom hela dagen. För mycket ljus kan dock ibland producera onödigt bländning, som kan påverka arbetsproduktiviteten. För att undvika detta, bör företag använda akustiktak, som inte bara minskar bullret utan även hjälper till att förbättra ljusförhållandena inomhus. Detta är möjligt eftersom det material som används för tillverkning av dessa tak kan fungera som ljusreflekterande paneler och således öka den omgivande belysningen. Sådant ljus är inte skadligt för det mänskliga ögat och kan dessutom hjälpa till med att minska bländning från de anställdas skärmar. Detta bidrar till förbättrad arbetskvalitet!


Utöver dessa fördelar finns det flera andra förmåner vid användning av akustiska lösningar, såsom energibesparingar, kostnadsbesparingar, främjande av miljöskydd osv. Det finns flera företag som säljer akustiktak i Sverige. Ett av de välkända företag som säljer Ecophon undertak, och Rockfon undertak i Stockholm är Kamak. Besök gärna deras hemsida för mer information.

No comments:

Post a Comment